Kdo sem in kam sem namenjena?

“In prišel je dan, ko je tveganje, da bi ostala v popku,
postalo bolj boleče od tveganja,
da bi se raz-cvetela.”
— Anais Nin 

Samo ranjeni zdravilec lahko resnično ozdravi.

Verjamem v misel priznanega psihoterapevta Irvina Yaloma: „Samo ranjeni zdravilec lahko resnično ozdravi“. Od tukaj dalje samo pogumno naprej.
Odnosi so tisti, ki nam lahko najlepše osmislijo bivanje tukaj in zdaj, hkrati pa nas lahko enako neznosno opustošijo. Ob tem je sočuten odnos do sebe seveda ključen.

Želela bi biti vaša sopotnica na poti vaših sprememb in vam pokazati, koliko neprecenljivega nosite v sebi

Strokovnost

Sem diplomantka in magistrica inžinerka Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, multidisciplinarnega študija Medijske komunikacije, Univerze v Mariboru in specializantka integrativne psihoterapije pod okriljem Inštituta za integrativno psihoterapijo – IPSA. 
Življenje me je že v najobčutljivejšem obdobju postavilo pred nemalo preizkušenj in od tod tudi motivacija za delo psihoterapevtke. Tako se ob predanem radijskem in novinarskem delu v zadnjem desetletju intenzivno ukvarjam s področjem duševnega zdravja in ves ta čas sem tudi sama vključena v osebno izkušnjo psihoterapije. 

Opravljeno imam diplomo iz propedevtike Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani in delujem v zasebni praksi ZaČuti pod redno supervizijo, s poudarkom na konceptu čuječnosti. 

Izkušnje

Veliko izkušenj imam na področju dela s prostovoljci. V okviru svobodnega radia Agora iz Celovca vodim različne profile prostovoljcev, ki ustvarjajo svoje tematske oddaje. Sem pa tudi sama bila prostovoljka pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, kjer sem v poletnem času letovala z otroci s posebnimi potrebami na morje. 
 

Sodelujem z Znanstvenim raziskovalnim centrom – Akademije znanosti in umetnosti, v okviru programa Omra, kjer soustvarjam avtorsko oddajo o duševnem zdravju, z naslovom: „Poti iz labirintov“. Zametek tega je bil obisk Svetovnega kongresa psihoterapije, v Parizu, leta 2017, kjer sem pripravila tudi daljšo radijsko reportažo: https://cba.fro.at/346729
Zraven tega sem v okviru mariborskega humanističnega društva Rajzefiber razvila sprehod z naslovom “Čuječe jutro”  in “Čuječ večer” in imam opravljen certifikat za izvajanje pilatesa. 

 
Kot specializantka integrativne psihoterapije pod supervizijo sem pri svojem delu zavezana Kodeksu etike in profesionalne prakse Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo SINTA in Slovenske Krovne Zveze Za Psihoterapijo – SKZP. 
 

Dodatna izobraževanja

Ob tem nenehno skrbim za nadgradnjo svojega strokovnega znanja z udeležbo na različnih strokovnih delavnicah in konferencah. 

V letu 2020 sem prisostvovala uvodnim delavnicam Monike Baumann in Maria C. Salvadorja na področju Brainspottinga ter Santiaga Branda na področju dihalnih tehnik. Bila udeležena v mesečni skupini psihodrame pod vodstvom Tomija Janežiča. V marcu 2022 sem se udeležila letne konference IPAA

Dodatna izobraževanja, usposabljanja: 

  • Psihoaktivne snovi v psihoterapiji, Mina Paš, april 2022. 
  • Eko supervizija z Marušo Zaletel Tekavec, junij 2022. 
  • Mali festival pdihodrame v Kruščah, avgust 2022.
  • Kreativna supervizija z Barbaro Repinc Zupančič, avgust 2022. 
  • September 2022 Festival Fazan – Čuječe jutro. 
  • Svetovni kongres Psihoterapije 2017 v Parizu. 
  • Dogodki, konference, okrogle mize programa Omra

Še nekaj o meni:

sem mamica 14-letni Juliji Ziti, nenadkriljiva občudovalka in sopotnica narave, velika ljubiteljica živali in zaveznica umetnosti v najširšem smislu. Vsled temu kreiram oddajo o umetnosti z naslovom Arabeska. Več: https://www.agora.at/sendungen-oddaje/detail/which/arabeska 

Rada se zatopim v knjižni svet, nahranim svojo dušo z obiskom gledališča ali drugega umetniškega dogodka. Ob tem pa se tudi sama rada zavrtim v ritmu glasbe, naj si bo to v stilu tanga, orienta, flamenka ali pa v spirali na drogu. Potovanje svoje duše rada začinim z obiskom in radovednim odkrivanjem različnih destinacij sveta.