23. 3. 2024 v okviru 7. Festivala Sprehodov, tukaj tudi: za vse jutranje tipe “Čuječe jutro”, za bolj popoldanske oz. večerne pa “Čuječ večer” kot slovo dnevu.

Sprehod po gozdu, da bodo pljuča začutila lahkotnost svežega in čistega zraka in pognala krepčilno energijo po telesu, hkrati pa umirila duha in sprostila misli. Kot uvod v novi dan.
Čuječnost je postala univerzalno zdravilo kliničnih praks in ena od najbolj raziskovanih klinično-psiholoških intervencij zadnjega desetletja. Meditativna hoja kot ena izmed tehnik čuječnosti pa je način, kako vaditi gibanje brez cilja ali namena. Čuječa hoja preprosto pomeni hojo, da se zavedamo vsakega koraka in svojega diha. Prav takšna hoja, še posebej v gozdu lahko sprosti našo žalost in skrbi ter pomaga vnesti mir v naše telo in duha. Tudi številne raziskave potrjujejo, kar ljudje intuitivno čutimo že tisočletja – sprehodi v gozdu zdravijo. Drevesa med drugim oddajajo fitoncide, naravne antibiotike, ki spodbujajo tvorbo belih krvničk, te pa so pomembne za našo telesno odpornost. Če k temu dodamo še čuječe sočutno zavedanje sebe, skozi meditativno tehniko diha in pregled telesa, meditacijo ljubeče naklonjenosti in raztezanje našega telesnega templja ob koncu vzpona našega sprehoda pa zaključevanje z meditacijo gore zaokroženo s hvaležnostjo, je to nedvomno dobra popotnica za nov začetek (ali zaključek) dneva.

23. 3. 2024 – Čuječe jutro ob 6.00. Več informacij: https://www.rajzefiber.si/cujece-jutro/

23. 3. 2024 – Čuječ večer 17.00. Več informacij: https://www.rajzefiber.si/cujec-vecer/

Toplo vabljeni!